DC

Jag åker till Washington DC idag så jag kommer inte uppdatera förens jag kommer hem. Eller jag har ju ett förprogramerat inlägg. See you later.
Going to Washinton DC tomorrow. I'll be back Sunday, see you later... alligator.

FYSIKEN

Fysiklektionerna i Sverige var en av de få saker jag hatade. Det var verkligen på gränsen att jag somnade på dom lektionerna. Så jag var ju inte särskilt peppad på att börja fysik här och ha det varje dag...

Även om det inte är mitt favorit ämne så är det mycket roligare. Vi får göra hur coola expriment som helst. Det fösta vi fick göra var helt sjukt. Det som var synd var att bara tre peroner fick testa.

Vår Lärare (Mr. T) kom ut med en stor cirkel, ungefär 1,5 m i diamenter och 3(?) cm hög. Vi gick ut i vår långa korridor, där la han ner cirkeln på marken och satte en stol på den. Sen så kom han ut med en lövblåsare, och jag hade liksom ingen aning vad vi skulle göra... Men sen så satte han blåsaren i ett speciellt rör på cirkeln och en kille i min klass satte sig på stolen på cirkeln och satte igång lövblåsaren.


Jag hittade ingen bild så jag gjorde en egen.


Och poff så bara gled han med en ganska så hög fart genom hela korridoren! Cirkeln fungerar på samma sätt som den lilla pucken på ett Air Hockey Table. Det var hur kul som helst och alla bara gled fort fram.

Det kanske inte låter så kul nu, men det var hur fett som helt då!


QUESTIONS?



Nu vänner får ni ställa mig vilka frågor som helst. Om mig, om skolan, om Agnes, om en gris. Ja, ni förstår.


If you have any questions for me about anything at all you can ask them now and I will answer:)

Charlie


Bakade mina första cakepops för några dagar sen. Dom blev ganska fina. Dom var mycket svårare att dekorera än jag trodde men man lär sig det med tiden, fast en sak är säker: Dom var fett goda.
I baked my first cakepops a couple days ago! They turned out pretty good, and they very tasty!

OXRÖTT

Siters

Skolan rullar på. Vi har ledigt på Torsday, yay! Fick veta mina betyg och de var bättre än jag förväntade mig så det var ju lite trevligt. Hur har ni det där hemma? Juste fick göra det sjukaste exprimentet på fysiken, berättar om det i ett annat inlägg lite senare...
Schools going well, and on Thursday we have no school, awesome! Oh, we got to do the coolest experiance at IPS a couple days ago. Iäll tell you guys later, now I have to check some homework. Bye.

Get more?

Idag var jag på Hershey's Chocolate Factory! Det var jättekul, och jättegott. Vi såg en 3D film, vi åkte en ''tour'' och vi fick göra och designa våra egna chokladkakor! Jag ska visa min imorgon. På den nedre bilden så ser ni mig mig när man gjorde dom...love the hairnet...Juste, fikat var hur gott som helst, choklad foundue, smores och make your own cupcake!
Today I visted the Hershey's choclate factory! It was really fun and the food was awesome. Smores, foundue and make you own cupcake, yummy. We saw a 3D movie, we went on a chocolate tour and we got to make our own chocolate bars! I'll show you mine tomorrow.

What do you think?

Mina nya design! Vad tycker ni fin, ful, neutral, mega ful, jättefin?

Jag belv jätte nöjd. Och extremt mega stor tack till underbara AMANDA som är så begåvad på att rita och redigera och till underbara HANNA som är så himla teknisk av sig!


Translation. So what do you guys think of my new design? I love it! And lots of thanks to Amanda who is so freaki'n awesome at drawing and lots of thanks to Hanna who is so good at technical stuff!

Och juste tack till Cajsa för hon är smart och cool.

TASTY


Fråga:
vad fick du i födelsedagspresent?:)

Fick en fråga om vad jag fick i födelsedags present. Det här fick jag:


CAKEPOP MASKIN! Oj vad glad jag blev när jag fick den! Cajsas kommentar ''En typsik Runa present'' Guilty. Fast jag tror hon blev ganska glad för hon vet att hon kommer få smaka...

100 dollar och 25 dollars present kort på Willams-Sonoma

Uggs.

Ett dator bord (från ikea såklart)

Och en super fin skjorta från Free People! Jag visar den senare, den blev inte så bra på bilden jag tog, medans kan ni se de snygga påsarna man får dom i.


Someone wondered what I got for birthday presents. I got a cakepop maker (yay!), 100 dollars, 25dollar gift card at Willams-Sonoma, laptop mini table, uggs and a shirt from Free people (I'll show that one later.

Mick J

Sneak peak of my upcomming design!


Nu ska jag vara lite sneaky och bara visa en sneakpeak på min nya design som kommer upp inom kort.

Och jag har fått en del nya besökare, vilket jag är mycket tacksam över. Om ni vill får ni följa mig via bloglovin!


Push on play

Har gått i skolan i en vecka och tre dagar. Har redan kommit in i alla rutiner. Vilka klassrum, hur jag ska komma dit, vad lärarna heter och skaffat alla school suplies. Nu är det bara att få några till kompisar kanske? Jag har faktiskt några vänner, tro det eller ej!

Jag vet att jag varit dålig på att skriva något om skolan, men jag tänkte skriva från och med nu. Jag ville se lite hur det var först. 



Sjukt random bilder som inte hör till inlägget, men som sagt var jag på ''The Garden'' i helgen och i ett rum så var det bara växter på väggarna. Mind blowing.

Have gone in school one week and three days now. I've already gotten my rutine dow, I know wish classrooms I have, where they are, my teachers names and I've gotten all the school suplies. And bealive it or not I have gotten som friends! But the school is really diffrent from Swedens schools...!

A.K

Ska göra videobloggen i veckan. So stay toned. Idag hade jag inte alls lika mycket läxor så jag har hunnit både träna och chilla. Killi'n the time just chilli'n (cajsa, det är nu du ska sjunga).

Om ni inte visste det så har jag och Cajsa (aka Milk) kommit på massa bra raplåtar. Någon dag kanske ni får höra. 


I didn't have much homework today so I had time to go training and just chill.
Random fact: Cajsa and I are pretty good at coming up with raps, one day maby you can hear a song or two...

CHALLANGE ACCEPTED



OMG. Den nya säsongen av How I met your mother är på nu! Älska. denna. serie.

New seson of How I met your mother! Love. this. series.


One



Nytt. Det här skorna är så sköna att man tror det är ett skämt.


New shoes.

Plopp

Videoblogg it is! Men jag ska iväg till ett ställe som heter ''The Garden'' så jag fixar det när jag kommer tillbaka, tills vidare ha en sweet Lördag!

NU.

Skriva eller videoblogga om första skoldagen? Vad tycker ni?



Your choice. Jag har aldrig videobloggat förut och det kommer kännas wierd men å andra sidan så tycker jag att det är roligare att lyssna än läsa ett lång inlägg...



Good Night!

Hej alla!
Jag har verkligen haft fullt upp, jag har knappt hunnit vara inne på internet de senaste dagarna... Men snart är det helg och då berättar jag ALLT (om ni vill såklart).
Har två imorgon, wigh me luck.


Hey! I have been so busy these least couple days, i have hardly thad time to surf on the internet... But soon it's friday and then I will tell you everything! (if you want to know?)

Hudson




Ni kan vara lungna gott folk,  snart kommer en ny design. Så fort Amanda har fixat och trixat med sin magiska penna. Min nuvarande design har blivit lite väl tjatig.



A new design is on it's way.


9/11


Fail.

Börjar skolan imorgon. Är lite nervös, det ska bli kul att gå High School. Men allt är HELT annorlunda från Sverige. Och jag känner ingen, och jag har inga böcker till mina klasser. Men det som jag absolut minnst ser fram emot är att jag måste kliva upp så tidigt. Folk kommer ju tro att jag är en zombie...



First day of school tomorrow. It's gonna be fun, but I'm still a bit nervous. Schools here are so different from Sweden. You need hallpasses, and you only have 5minute breaks and lots of other stuff. But what I'm least looking forward to is that I have to wake up at 5.40 am... I'm gonna look like a zombie the first day of school...

Mörk




New dress from Free People

Prins Charming

Cajsa skickade en bild till mig, den var ''nättedullig'' !!!


Sen ville Agnes skicka en bild, hon skickad den här och skrev. ''Du är min prins'' jag tog det som en komplimang!  


Why be healthy, when you can eat ice cream.



Det finns massa frozen yoghurt bars här. Det är fett gott. Man får göra helt själv, välja mellan massa smaker. Och massa toppings tex cookie dough, jordgubbar, kiwi, m&ms, nötter, marshmellows, cheesecake, brownies, apelsin osv osv...


I want ice cream.

FAKTA OM MITT SCHEMA

Mrs. Truman heter kvinnan som lärare för ''the ESL class'' dvs Englis as an second Language. Eftersom jag är från Sverige så trodde lärarna att jag skulle hamna i den klassen, men jag klarade testet så nu går jag i en ''normal'' klass.

Sedan fick jag träffa Mrs. Dyal min counselor (en som hjälper mig med mitt schema, och om jag har frågor) Hos henne skulle jag då göra mitt schema och såhär ser det ut:


Paint for the win.

Så jag börjar 7.30 (!!) på morgonen. Och dagen består av fyra ''blocks''. Detta är ett schema för en dag. Men alla dagar har samma lektioner, samma tid, samma plats ... ja ni fattar. Så det börjar med: 

Spanska 2. Vi får se hur svårt/enkelt det är om det är för svårt kommer jag byta till Franska eller Latin! 

IPS A. Alltså Sience. Vilket är fysik..typ.

Algebra 1. Det här är stor skillad från Sverige. Man har bara ett ämne hela terminen! Bara algebra.

Microsoft Office. Man lär sig om Microsoft, Power Point mycket mer detaljerat osv.


Det här är också en stor skillnad från Sverige. Man får välja Math/Sience eller English/History. Så har man dom ämnena i en hel termin. Så man går alltså en termin utan engelska och historia och bara har matte och sience och tvärt om.

Men resten av schemat fick jag välja själv. Det fanns vissa ämenen jag ville ha som man bara fick ta när man är äldre (so-per komemr inte bli glad när han ser att jag inte har so....). Man kunde tillexemplel välja bakningskurser, musik, pop culture history, och massa annat men det flesta var redan fullt...

Oj jag skrev oerhört långt, och jag tror bara Hanna och Agnes kommer orka läsa! Haha...

Translation: So basically I just wrote about the american school and my schedule. It's not very intereting to you guys since you already know the subjetcts...


Mer information sen, mrs butterfly

Ska till skolan och träffa en som ska hjälpa mig med schemat och visa mig runt!

Firande

Bilder från igår. Åt jätte god thaimat, fick massa fina paket, massa fina ballonger och åt en mycket god tårta. Och ser ni det coola ljuset på? Jag fick det av farmor, och det var en jätte stor låga och det sprakade och sen vecklades en blomma ut (med 15ljus) och började spela ''happy birthday'' låten!
Some pictures from yesterday. I ate awesome food, got many nice presents and lots of ballons! I also got a cool candle from grandma and it hade this really big flame and after a while it ''blommed'' and started playing happy birthday!

Downtown Philly





Var i downtown Philly för någon dag sen och såg lite sevärgigheter (bl.a Liberty Bell på bilden där uppe) och åt middag.



Went to downtown Philly a comple days ago, we saw some sights (like the Libert Bell above) and ate dinner.

smile, monster, SMILE

Sticker ivärg på födelsedags middag nu, sen tårta, sen presenter! Yay...
Birthday dinner now, cake and presents later, yay! 

Dreams Unlimited.


Cajsa ville att jag skulle lägga ut en bild på mig själv. Och eftersom jag inte kan ladda in bilder just nu på datorn jag redigerar dom på, så får ni en bild i repris.

 Ni får tolka bilden hur ni vill, men jag tycker jag ser ut som en sån där fisk som suger sig fast vid akvariets vägg och suger av all smuts.


Hi my name is Runa, yesterday I was 14 today I'm 15. Magic.

Wars

Mitt nya nagellack. Älskar färgen, till skillnad från massa andra så är den inte så glittrig utan den är mer matt.

HAPPY

Om ni minns så nämnde jag att jag fick en present av Amanda och Agnes. Här är den! Den är så fin så jag dör. Ett mini album som de har designat! Massa fina bilder!
Några bilder i albumet!

MY NEW ROOM

Så detta är mitt nya rum i Philadephia. Ganska enkelt, men jag tyckte ändå det blev fint. Allt är från ikea (of course).
Vad tycker ni?

Trassligt



Jag och min förebild.

Snart så kommer jag lägga ut en bild på mitt rum som jag vet att vissa har sett fram emot. Så stay tuned.

What the fish


Ron.

Nu ni ska jag berätta en rolig sak! Jag och min familj åkte förbi ett collage, och då såg jag massa som körde fotboll, men oj så fel jag hade. Efter ett tag så insåg jag: ''DOM SPELAR QUIDDITCH!!!'' (Ni som nu inte vet vad det är så sök på google, eller se en Harry Potter film för guds skull!) Alla hade egna kvastar och dom hade ringarna och allt!

KAA KAA!



Just a normal conversation with Agnes the Pie.

TIMES SQUARE



Mer från New York. Innan vi träffade Amanda var mamma, Freja och jag och gick runt och kollade omkring Times Square. Vi var bland annat i en JÄTTEstor leksaks affär med dinosaurier och en krusell och ett godisland m.m. Även fast jag snart är 15 så bettede jag mig som ett barn på julafton.

Men helt ärligt, vem gillar inte en leksaksaffär? DET FANNS JU EN DINOSAURIE!

Smell the grass and dirt

Jag har internet nu, wihoo!


RSS 2.0