IRONI

Sista dagen i Florida. Ska njuta av värmen, även fast det är mulet och december så är det ungefär Sveriges sommar. Idag ska jag kanske träffa en tjej som heter Joanna från Havertown som är här på semester! Annars händer inte så mycket nytt, försökre packa väskor.
Känner att bloggen är super tråkig, MEN i sverige så ska jag skriva om usa, typ en sammanfattning.

STRAWBERRY

Har mest bara chillat här i Florida. Igår shoppade jag med min bror och åt jättemega goda crepes med färska bär och grädde och jordgubssås. mumma. Och idag fick jag och mamma pedikyr och manikyr. Jag trodde dom bara målade naglarna men dom gjorde massage och hade massa oljor och massa najsigt. Sen tänkte jag ta en snygg bild på mina naglar men insåg att det var jättesvårt att ta en snygg bild på fingrar så bilden över fick duga, lite suddig men men. Silver för nyår.
Nu är vi bara kvar här i några dagar sen åker vi till New York City för nyårsafton!

Puff

Juldagen började med en löprunda på stranden, där vi såg delfinerna hoppa, sen åkte vi till grandma och öppnade paket som sen följdes av middag på Bon Apetit och kortspel. Helt annorlunda jul från standard julen med kalle anka och julskinka. Men det var jättekuligt ändå!
Nu ska jag ut och springa lite sen får jag se vad dagen bjuder på. Hoppas ni hade en bra julafton!

GOD JUL

Hej! Sitter på New York Airport och väntar på att flyget till Florida. Tor är där nu, har inte träffat han sen början av Augusti! Har ni en trevlig jul i där i Sverige? Vi firar den 25 här i USA, kommer vara en helt annorlunda jul i år, fast det är bra med lite variation. Nu ska jag fortsätta att äta morötter och rangedressing (♥). GOD JUL!


p.s mycket roligare inlägg blir det i Florida där jag har tid att fixa bilder och skriva upp allt som hänt det senaste dagarna!

And how they loved him

As you all noticed I haven't been the best at updating... At all. I'm trying to enjoy my last couple of days here in Haverford. I'm leaving tomorrow. It has been absolutely wonderful here, I can hardly describe it. I'm going to miss everyone! Tomorrow i have to say goodbye to them.
Right now I'm at Starbucks and doing the finishing touches on my science project that is due tomorrow. I will update when I'm in Florida, see you.

H-Pride

Omg what did I do yesterday?
I'll tell you more about yesterday later, now I have to enjoy my last weekend in Havertown!

>MAT<

Okej så i förra inlägget om skolmat så skrev jag om vad jag brukar äta. Nu ska jag skriva om lunchen dom säljer och vad andra äter.

Först och främst är ju inte kvalitén på maten prima. Sämre än vår på Hagaskolan men inte skitdålig liksom.
Det här säljer dom varje dag:

Pizza
Pommes Frites
''Make your own sandwitch'' Bar
''Make your own salad'' Bar
Kringlor
Kakor
Rice Crispy Treats
Wrap
Flingor
Choklad Mjölk
Vatten
Ice Tea
Juice
Power Drink
Glass
Friterad Kyckling
Soppa
Chips
Nachos
Frukt
Tots
Hotdogs



Google Bilder


Sen har dom alltid en måltid som varier varje dag(spagetti, tacos,hamburgare osv). Sjukt mycket mat som aldrig skulle serveras på svenska skolor men jag tycker det är bra att dom i alla fall har så mycket möjligheter, även fast alla inte är så nyttiga.

Det finns jättemånga som äter Chips en Kringla och kakor som lunch, fett gott, men som lunch? Varje dag? Man kan ju lyxa till det ibland, men det här äter vissa som en vanlig måltid. Så det är ju annorlunda än i Sverige, fast jag lovar om vi hade samma meny så skulle svenska tonåringar nog äta lite annotlunda aswell.   

Det kostar ungefär $3 per måltid (20kr)

(keep in mind att inte alla äter onyttigt dock)


THEY DID IT AGAIN


THANK YOU

Fick en himla trevlig överaskning när jag såg att jag är en av dom topp fem pepparkakshusen på Keelas blogg! Även fast jag inte kommer vinna (ettan och femman verkar vara himla poulära) så är det ju rolig att bli topp fem i alla fall!


Men om ni vill så får man forfarande rösta så det hade varit super duper mega snällt av er! Här finns en länk till inlägget, och här, och här.



Keelas bild.


Gjorde pepparkakshuset förra året, det är inte perfektion, men lite charmig ändå?

SKILLNAD #?

Min cafeteria.

Min sallad.

 

En stor skillnad är ju maten. Först och främst får man ju inte gratis mat som i Sverige. Om man vill ha skolans mat så får man köpa, eller så tar man med sig en lunchbox.


För det mesta tar jag alltid med mig eget, men jag har köpt ett par gånger också. Det här brukar jag ta:

Vatten eller Tranbärsjuice
En macka (kalkon, vanlig skinka, salami med mozarella, pesto, spicky chicken osv) eller en ceasar sallad.
Cheddar Ost 
Grönsaker (gurka,tomat och paprika) 

Sen ibland har jag lite andra grejer såklart men detta är standars.


To be continued...


MOMA

Pictires from Moma museum
Yet another week has past, extreamly fast. Now I only have a week and a half left, in Sweden I would be soo excited but know it feels a little sad to leave Haverford.  Though I miss all my friends alot.
Idag ska det vara en heldag av shopping! Love it.
Igår under vår spanska lektions så började jag och Caroline skratta sjukt mycket, (fett pinsamt för alla kollade på oss) ni vet när man bara inte kan sluta men det är helt fel tid att skratta? Jag började känna symphati för Amanda då för hon brukar skratta så sjukt mycket så hon blev utsläng från lektionen en gång.

Lite sent och lite långt


(har fler bilder men det flesta är suddiga..)

Jag skrev ju aldrig något om Homecoming.
Så här är det:
Det är inte exakt som i filmerna. Alla klär upp sig jättemycket och satsar på det. Men i princip var det bara massa ungdomar som dansade i gympasalen. Dom hade coolalampor och en riktigt dj men dom hade inte så mycket dekorationer. Det var en homecoming queen och king, det var kul att se! Och jag träffade jättemånga jag kände så det var också rolig. Lite awkward i början men sen blev det bättre.
Fast det fanns ingen punch!? Ni vet i alla filmer så säger dom alltid ''I'll get some punch'' eller ''I'll get you something to drink'' så kommer dom med den rödamuggarna. Det fanns inte, för folk tar ju in alkohol såklart och det sista skolan vill ha är 2000 fulla tonåringar.  Ohh by the way så fanns det poliser där också typ 5st så det inte skulle bli out of control.
Men det som är störst är ju Prom. Då har man ju en dejt, fina limosiner osv. Men overall så var det ändå sjukt kul att få vara med om en homecoming in real life!

JESS

Gissa var jag var idag? Hos frisören. Omg what is happening to the world?!? Fast jag klippte inge mycket alls, typ 8cm? Bara topparna med andra ord.
Tumblr_lrbhtpxdvr1qbvorwo1_500_large
Nu GLEE och sen min nya favorit serie New Girl med Zooey Deschanel.

50

NY
Rykterna säger att det äntligen snöar i Umeå?
Själv känns det inte alls som jul, konstigt men san. Och juste här firar man ju jul den 25. Kommer vara soo strange.

Frukost

heh...
Äter jordgubbar i december??
Sitter och äter frukost just nu och ska snart bege mig till skolbussen. Jag sov inte mycket inatt men jag är ändå pigg?
Fick ett brev igår! Eller egentligen två brev i ett, man tackar!

HOLIDAY RED

Röd (...trodde den var orange...) blus med snygga detaljer i kragen och ärmarna.
From Forever 21

OKEJ:

Amanda ville att jag skulle göra videobloggar. Och jag har. Men jag är så otecknisk(+lat) så det inte är sant. Men jag tänkte om jag gör en videoblogg så måste jag ha något vettigt att prata om...






Så nu får ni säga vad ni vill veta. Och om ni vill veta om skolan tex, skriv gärna om vad, för annars är det liksom ett så stort område...


NO SPICE

Sjukt random bild 

Oj vad jag måste börja prioritera bloggen lite. This blog is deadly boring. Yes, I said it. Men livet rullar på här på andra sidan jorden. Dagarna går jättefort. Vakna. Skola. Träning. Mat. Sova.


Kommer verkligen sakna Track och CrossCountry här. Alla tänkter typ amerikaner som feta människor (tragiskt nog är vissa det...) men jag tränar hårdare här än i Sverige, vilket är sjukt bra. Och tjejerna är jättetrevliga. Fast... det är lite drygt att springa 8km ibland.

RSS 2.0