MOROTSKAKA
2½ dl solrosolja eller annan olja med natruel smak (t.ex. raps)
3½ dl strösocker
4 dl skalna &l fint rivna morötter
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
½ tsk nyriven muskot
1 tsk kanel
½-1 dl mycket grovt hackade valnötter
1. Vispa socker och olja vitt. Tillsätt de rivna morötterna och sedan äggen ett i taget. Blanda de övriga ingredienserna och rör ner dem i smeten. Sist tillsätt valnötterna.
2. Häll smeten i en smord och bröad form (ca 23cm i diameter)
3. Grädda kakan i 200 celsius i cirka 30-35 minuter.
200g smält och avsvalnat smör
200g philadelphiaost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Saft och skal från en citron (Eller en halv beroende på hur mycket citronsmak du vill ha)
1. När kakan har svalnat vispas alla ingredienser till en luftig smet som breds över kakan.
2. Låt kakan stå kallt en stund så topping stelnar något.
Det här receptet har jag fått från Rosendals trädgård och när jag gjorde kakan blev den helt underbar. Och på bilden nedan hade jag inte lagt till all frosting. Alla sidor var täckta och det var ändå lite kvar. Men se till att kakan inte är varm när ni lägger på frostingen för då smälter frostingen. Har ni några frågor?
älskar morotskaka! ♥
hurra! Nu ska här bakas i helgen ^_^<'3
Mmmm! Ska ta och baka en snart... :D Du har en grym blogg ;)